Steun ons en help Nederland vooruit

vrijdag 6 november 2009

Regionale pers reageert te laat op ronselen van stemmen

D66 constateert dat de regionale kranten wel erg laat reageerden op de door D66 al in januari geconstateerde onregelmatigheden met volmachtstemmen in onze gemeente.
Wij hebben alle gegevens uit ons eigen onderzoek naar misbruik van volmachtstemmen al in een heel vroeg stadium doorgegeven aan de burgemeester en de regionale kranten. Toen vond de redactie van Sittard-Geleen het nieuws blijkbaar niet interessant genoeg….
Pas toen hun collega's van Dagblad de Limburger een stuk schreven over vermeende ronselpraktijken in Weert werden de plaatselijke journalisten wakker. Net voor de verkiezingen kreeg zo de volmachtfraude de nodige aandacht.
We hopen dat de journalisten van Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad in de regio Sittard-Geleen de komende jaren iets kritischer en attenter te werk gaan als er belangrijk nieuws te melden is.