Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 18 januari 2018

Kandidatenlijst D66 Sittard-Geleen

De kandidatenlijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen in Sittard-Geleen is definitief vastgesteld na een stemming over de lijstvolgorde onder de leden. De partij neemt met een lijst van dertig kandidaten deel aan de verkiezingen van 21 maart 2018.

De lijst wordt aangevoerd door Bert Kamphuis (59 jaar), die unaniem is gekozen als lijsttrekker. Bert heeft ruime ervaring opgedaan in de lokale politiek. Op dit moment is hij actief voor D66 als wethouder in Sittard-Geleen. Voordat hij in 2014 werd benoemd als wethouder, is hij acht jaar actief geweest als D66-raadslid.

De huidige raadsleden van D66, Rob Vernhout en Jocelyn Engelhart, staan op de tweede en derde plaats op de lijst. Kandidaten Frans Drummen (4), Rob Haenen (5), Cyril Laugs (6) en Riël Notermans (7) hebben ook al de nodige politieke ervaring opgedaan als burgercommissieleden.

Nieuwkomers op de lijst zijn o.a. Behroez Kariemie (9), Nellie Latten (10), Gaston Graaf (11) en Maarten van Gaans (17), momenteel medewerker bij de Tweede Kamerfractie van D66.

Lei Limpens uit Munstergeleen is lijstduwer op de 30e plaats. Een andere opvallende lijstduwer is de 17-jarige Graaf Huyn scholier Pepijn Pi van de Venne; hij is sinds enige tijd lid van de steunfractie van D66 en staat op de 27e plaats .

D66 zet zich ook de komende vier jaar in voor goed onderwijs, goed werk, goed wonen, duurzaamheid en kansen voor iedereen in Sittard-Geleen. D66 kiest voor optimisme in plaats van populisme en zet niemand aan de kant op grond van afkomst, religie, levensovertuiging.

D66 heeft de afgelopen jaren bewezen niet weg te lopen voor verantwoordelijkheid, als bestuurspartij in de coalities in de Provinciale Staten, de Tweede Kamer en in de gemeente Sittard-Geleen. Met korte lijnen naar de collega’s in Maastricht, Den Haag en Brussel kan D66 de belangen van Sittard-Geleen en de regio uitstekend behartigen. De slogan voor deze verkiezingen luidt dan ook: D66 krijgt het voor elkaar.

Het verkiezingsprogramma van D66 zal op zaterdag 20 januari worden vastgesteld tijdens een algemene ledenvergadering.

De volledige kandidatenlijst van D66:

 1. Bert Kamphuis
 2. Rob Vernhout
 3. Jocelyn Engelhart
 4. Frans Drummen
 5. Rob Haenen
 6. Cyril Laugs
 7. Riël Notermans
 8. Peter ten Haaf
 9. Behroez Kariemie
 10. Nellie Latten
 11. Gaston Graaf
 12. Daniëlle Boumans
 13. Chris Wiesen
 14. Kirsten Blom
 15. Ellen Vaessen – ten Haaf
 16. Vincent Haagmans
 17. Maarten van Gaans
 18. Monique Kamphuis – van Stratum
 19. Leon Vaessen
 20. Jan-Willem Westra
 21. Tom Latten
 22. Marcel Trienen
 23. Anouk Wetzels
 24. Remco Trijsburg
 25. Ralf Wetzels
 26. Hans Beckers
 27. Pepijn Pi van de Venne
 28. Gijs Goertz
 29. Dominique Busch
 30. Lei Limpens

Voor vragen over dit persbericht kunt u contact opnemen met de lijsttrekker, Bert Kamphuis

Tel. 06-41700305

E-mail: b.kamphuis@home.nl

www.d66sittard-geleen.nl