Steun ons en help Nederland vooruit

donderdag 11 februari 2021

Artikel 43 Vragen Inzake Informatievoorziening COVID-19 Gemeente Sittard-Geleen.

‘’De maat is vol’’ zo stelde de voorzitter van bestuur van het Zuyderland Medisch Centrum naar aanleiding van de onaangename telefoontjes die het ziekenhuispersoneel ontvangt. Zowel de D66-fractie als het Zuyderland MC constateren beide dat dit voortkomt uit de verspreiding van nepnieuws en/of het onvoldoende toereiken van correcte informatie m.b.t de COVID-19 pandemie. Dit resulteert in een onwenselijke situatie waarin patiënten in de wacht worden gezet, terwijl de druk op de zorg momenteel al buitengewoon hoog is.

Steunfractielid Pepijn Pi – tevens voorzitter van het afdelingsbestuur – stelde samen met burgerraadslid Cyril Laugs de volgende vragen richting het College van Burgemeester en Wethouder in Sittard-Geleen. Lees de volledige tekst hieronder.

Artikel 43 vragen D66 inzake nepnieuws COVID-19